ROC Friese Poort start Talentklas Horeca

Sneek- De afdeling Horeca van ROC Friese Poort in Sneek is gestart met een talentklas Horeca. In deze talentklas zitten 16 studenten van de opleidingen Kok, Manager/ Ondernemer Horeca en Medewerker Bediening. De studenten zijn door middel van een toelating geselecteerd. Buiten de reguliere schooltijd krijgen de studenten iedere dinsdag van 16.00 uur tot 21.00 […]

imageSneek- De afdeling Horeca van ROC Friese Poort in Sneek is gestart met een talentklas Horeca.

In deze talentklas zitten 16 studenten van de opleidingen Kok, Manager/ Ondernemer Horeca en Medewerker Bediening. De studenten zijn door middel van een toelating geselecteerd.

Buiten de reguliere schooltijd krijgen de studenten iedere dinsdag van 16.00 uur tot 21.00 uur les van chefkok Jan Smink. Deze topkok is naast instructeur bij ROC Friese Poort ook deelnemer aan de wereldfinale van de Bocuse d’Or 2015 in Lyon. Een prestigieuze wedstrijd voor chefs van grote klasse.

De studenten zijn in eerste instantie geselecteerd op het bereiden van een door Jan Smink bedacht gerecht. Daarnaast moesten zij ook een motivatie geven waarom ze willen meedoen aan de talentklas. Het heeft een zeer gemotiveerde groep studenten opgeleverd. Door deelname aan de klas krijgen zij meer ervaring in kooktechnieken en worden ze klaargestoomd om mee te doen aan landelijke kookwedstrijden.

Het programma voor komend jaar staat al in grote lijnen vast. Een van de eerste opdrachten is de culinaire invulling van lunch en ontbijt tijdens het VGS-congres. Dit landelijke congres voor gemeentesecretarissen wordt dit jaar in Sneek georganiseerd. De talentklas gaat hiervoor o.a. bloedworst, paté, leverworst, salades en gerookte zalm zelf maken. De opdracht kreeg ROC Friese Poort van cateraar Henk Hanenburg van Lokaal 55 in Sneek.

Nog dit jaar staat ook het Diner van de Toekomst op het programma in samenwerking met meesterkok Albert Kooy van Stenden Univeristy. En het bereiden van het voorgerecht voor de verkiezing Markante Ondernemer Friesland. Kortom, de talentklas van ROC Friese Poort, een horecaklas om te volgen.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel