Scheidsrechter Martin Koning ontkent bedreiging

Franeker- Hoewel er een verhaal rond gaat, dat scheidsrechter Martin Koning is bedreigd door spelers en supporters van Black Boys, ontkent hij dit aan onze redactie. Hij is ook niet mishandeld. Er was tumult ontstaan, toen er in de extra tijd werd gescoord. Er was een misverstand ontstaan over de extra tijd. Na de goal […]

voetbal-1Franeker- Hoewel er een verhaal rond gaat, dat scheidsrechter Martin Koning is bedreigd door spelers en supporters van Black Boys, ontkent hij dit aan onze redactie. Hij is ook niet mishandeld.

Er was tumult ontstaan, toen er in de extra tijd werd gescoord. Er was een misverstand ontstaan over de extra tijd.

Na de goal floot de scheidrechter de wedstrijd af. Spelers en veel supporters renden toen op hem af.

De scheidsrechter is onder begeleiding naar één van de kleedkamers gebracht en heeft gewacht tot dat de belagers weg waren. De KNVB heeft de zaak aan de politie overgedragen.

De goal was het enige en winnende doelpunt in de wedstrijd, gemaakt door de keeper van Sc Franeker. Vanwege tijdtrekken door de Black Boys gaf de scheidsrechter drie minuten extra speeltijd, terwijl de spelers en publiek dachten dat er maar één minuut langer gespeeld zou worden. Het doelpunt viel in de laatste 20 seconden van de wedstrijd.

Mogelijk heeft de zaak nog consequenties voor Black Boys. In de play offs moet bepaald worden wie promoveert naar de derde klasse. Het is de vraag of Black Boys wel mag meedoen.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel