Skûtsjesilen sterkste cultuurmerk van Friesland

Leeuwarden- Uit een merkenonderzoek verricht door Hendrik Beerda Brand Consultancy uit Amsterdam is gebleken dat skûtsjesilen het sterkste cultuurmerk van Friesland is. ‘De Friese trots gaat in de eerste plaats uit naar de traditionele zeilevenementen in de provincie. Voor het ruim 200 jaar oude skûtsjesilen klopt het Friese hart het hardst, maar ook de 80-jarige […]

skutsjeleeuwarden Leeuwarden- Uit een merkenonderzoek verricht door Hendrik Beerda Brand Consultancy uit Amsterdam is gebleken dat skûtsjesilen het sterkste cultuurmerk van Friesland is.

‘De Friese trots gaat in de eerste plaats uit naar de traditionele zeilevenementen in de provincie. Voor het ruim 200 jaar oude skûtsjesilen klopt het Friese hart het hardst, maar ook de 80-jarige Sneekweek is bijzonder geliefd onder de Friezen,’ staat in het onderzoek te lezen.

Voor het onderzoek zijn 15.700 respondenten in twee fases ondervraagd. Eerst is per provincie de spontane bekendheid van de duizenden merken in de cultuursector onderzocht. Daarna is per provincie voor de 50 bekendste merken navraag gedaan naar de merkkracht. Skûtsjesilen stond in de ranglijst van 2013 nog op de tweede lijst achter De Elfstedentocht.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel