Sluijter “Geen windmolens omgeving Harlingen”

Harlingen- De Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Harlingen is afgelopen maandagavond druk bezocht. Er kwamen ruim 200 mensen op de receptie in Trebol af. Tijdens de receptie gaf burgemeester Sluiter zijn Nieuwjaarsspeech en werden de Boei van Harlingen en Gemeentelijke Draagspeld uitgereikt. Geen windmolens In de nieuwjaarsreceptie zei burgemeester Sluijter het volgende over het “Windmolenplan”. We […]

Sluijter Harlingen- De Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Harlingen is afgelopen maandagavond druk bezocht.

Er kwamen ruim 200 mensen op de receptie in Trebol af. Tijdens de receptie gaf burgemeester Sluiter zijn Nieuwjaarsspeech en werden de Boei van Harlingen en Gemeentelijke Draagspeld uitgereikt.

windmolen Geen windmolens

In de nieuwjaarsreceptie zei burgemeester Sluijter het volgende over het “Windmolenplan”. We hebben ons ook te weer gesteld tegen wat we niet willen: 17 mega windmolens waardoor met name het gebied langs de Zeedijk bij Wijnaldum onherkenbaar zal veranderen. Duizenden hebben hun handtekening tegen deze plannen gezet en we hopen dat het gevaar geweken is. De besluitvorming van de Staten in december geeft hier echter nog geen garantie op. En we zullen dus waakzaam moeten blijven.

Waakzaam waren we ook toen ineens de misthoorn verdween. Ik heb begrepen dat sommige mensen nog niet slapen omdat de misthoorn het niet doet. Wel, er komt een einde aan uw lijden; die misthoorn komt nu zo spoedig mogelijk weer terug en we nemen hem in eigen beheer.

gemeenteharlingen Boei van Harlingen

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie wordt ieder jaar de Harlinger persprijs uitgereikt. De Boei van Harlingen is voor die persoon, organisatie of vereniging die Harlingen het afgelopen jaar positief in het nieuws heeft gebracht. Dit maal is de Boei van Harlingen uitgereikt aan het comité Visserijdagen en al haar vrijwilligers. Zij zetten zich al jaren in voor de organisatie van een prachtig evenement dat onlosmakelijk is verbonden met Harlingen.

Gemeentelijke Draagspeld

Daarnaast werd Jan van der Heide naar voren geroepen om de gemeentelijke draagspeld in ontvangst te nemen. Jan van der Heide zet zich al jaren als vrijwilliger in voor de stad en de samenleving.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel