Sollicitanten voor burgemeesterschap Heerenveen

Heerenveen- Drie personen hebben gesolliciteerd naar het burgemeesterschap van de gemeente Heerenveen. De drie mannen zijn tussen de 47 en 61 jaar oud. Eén is lid van de PvdA, één van het CDA en van één is de partijkleur onbekend. De gemeente Heerenveen is op 1 januari heringedeeld. Daardoor is er sprake van een nieuwe […]

friesland Heerenveen- Drie personen hebben gesolliciteerd naar het burgemeesterschap van de gemeente Heerenveen.

De drie mannen zijn tussen de 47 en 61 jaar oud. Eén is lid van de PvdA, één van het CDA en van één is de partijkleur onbekend.

De gemeente Heerenveen is op 1 januari heringedeeld. Daardoor is er sprake van een nieuwe gemeente. Bij een nieuwe gemeente volgt openstelling van de vacature voor een burgemeester. In de vacaturetekst is opgenomen dat de waarnemend burgemeester mee zou solliciteren.

Commissaris van de Koning John Jorritsma spreekt binnenkort met de kandidaten. Daarna overlegt hij met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad. De commissie draagt twee kandidaten voor aan de gemeenteraad. Die maakt in mei bekend welke kandidaat de voorkeur geniet. Na een voordracht aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties benoemt de Kroon de burgemeester.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel