Vanavond nog zeer warm, morgen van het westen uit buien en verkoeling

Bolsward- Vanavond is er weinig bewolking en is het nog lange tijd zeer warm met temperaturen boven de 30°C.

De wind is oostelijk en is matig, in het noordelijk kustgebied soms vrij krachtig. In het uiterste zuidwesten is er kans op een enkele regen- of onweersbui, hierbij is ook hagel mogelijk en kunnen er windstoten voorkomen tot ca. 70 km/uur.

Vannacht is er weinig bewolking en is het op de meeste plaatsen droog. Alleen in het uiterste zuidwesten kan er een enkele bui voorkomen. Het wordt opnieuw een tropennacht met minimumtemperaturen van 20°C in het westen tot 23°C in het oosten van het land. De wind is oost en is overwegend matig, in het zuidwesten draait de wind in de loop van de nacht naar west.

Morgenochtend raakt het van het zuidwesten uit snel bewolkt en gaat het af en toe regenen. Naarmate de neerslag naar het oosten beweegt krijgt het steeds meer een buiig karakter, hierbij is ook kans op onweer. Ook in de middag komen er buien voor, vooral in de oostelijke helft van het land kunnen hierbij ook onweer, hagel en windstoten voorkomen. Later in de middag wordt het van het westen uit droog. Met maxima uiteenlopend van 23°C aan de kust tot nog 30°C in het uiterste noordoosten wordt het aanmerkelijk minder warm dan de afgelopen dagen. De zuidwestenwind is matig, in de kustgebieden (vrij) krachtig, langs de zuidwestkust mogelijk enige tijd hard. (Bron: KNMI)

 

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel