Vooral in het westen en noorden enkele (onweers)buien

Vandaag zijn er perioden met zon en vooral in het westen en noorden komen enkele buien voor, soms met onweer en windstoten.

Verder landinwaarts komt zeer lokaal een bui voor. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C aan de noordwestkust tot 22°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied eerst nog krachtig.

Vanavond bereiken nieuwe buien, vergezeld van onweer en (zware) windstoten, het westen van ons land. Deze buien trekken later in de avond en nacht verder noordoostwaarts en nemen landinwaarts in betekenis af. De minimumtemperatuur wordt landinwaarts ca. 11°C, aan zee 15°C. De zuidwestenwind is matig en neemt aan de kust toe tot hard, mogelijk stormachtig. In de nacht wordt de wind westelijk en neemt af. Boven land tot zwak of matig, aan de kust en op het IJsselmeer tot (vrij) krachtig.

Zaterdag overdag zijn er in het midden en zuiden perioden met zon en blijft het overwegend droog. In het noorden is er meer bewolking en komt er nog een enkele bui voor, mogelijk nog met onweer. De middagtemperatuur varieert van 19°C in het noorden tot lokaal 23°C in het zuidoosten. De wind is westelijk en matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig, in de ochtend mogelijk nog krachtig. (Bron: KNMI)

(Foto: Klaas Boersma in Heerenveen)

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel