Vrijwilligers dorpshuis de Pipegael onderscheiden

Broeksterwâld – Op zaterdag 30 maart reikte wethouder Ronald Dijksterhuis de onderscheiding ‘Vrijwilliger van het Jaar 2012’ uit aan alle vrijwilligers van dorpshuis De Pipegael in Broeksterwâld. Deze jaarlijkse onderscheiding is bedoeld om mensen in het zonnetje te zetten die zich op een uitzonderlijke wijze en gedurende een langere periode vrijwillig hebben ingezet voor de […]

P1360700 Broeksterwâld – Op zaterdag 30 maart reikte wethouder Ronald Dijksterhuis de onderscheiding ‘Vrijwilliger van het Jaar 2012’ uit aan alle vrijwilligers van dorpshuis De Pipegael in Broeksterwâld. Deze jaarlijkse onderscheiding is bedoeld om mensen in het zonnetje te zetten die zich op een uitzonderlijke wijze en gedurende een langere periode vrijwillig hebben ingezet voor de medemens, het dorp, de kerk of andere zaken.

De vrijwilligers ontvangen de onderscheiding vanwege hun inzet de afgelopen jaren voor de nieuwbouw en renovatie van het dorpshuis. De vrijwilligers zijn van alle leeftijden, hebben verschillende achtergronden en komen van verschillende afkomst. Gemeenschappelijke deler is dat ze wonen in Broeksterwâld of De Falom en ze ‘iets’ hebben met het dorpshuis. De oudste vrijwilligers is 75 jaar, de jongste is 13 jaar.

In totaal zijn er 3942 geregistreerde uren door vrijwilligers in fase één op de bouwplaats gemaakt – nog exclusief van de vele vergaderingen en overleggen die hebben plaatsgevonden. In totaal zijn er circa 145 vrijwilligers actief geweest; van slopen, timmeren, opruimen, elektrawerkzaamheden, bouwcoördinatie tot graafwerk, metselen, stukadoren, loodgieterwerk, koffiezetten en betegelen etc. etc. Ook achter de schermen is hard gewerkt, naast de vergaderingen, ging het om subsidies en vergunningen aanvragen, financiën beheren, contact houden met verenigingen en onderaannemers, juridische zaken uitzoeken, interieuradviezen, en er was zelfs een eigen “bouwfotograaf” die de hele bouw heeft vastgelegd.

De onderscheiding “Vrijwilliger van het jaar” wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. Met deze prijs wil de gemeente zichtbaar maken dat zij belang hecht aan het vele vrijwilligerswerk dat gelukkig nog door veel mensen in Dantumadiel wordt gedaan.

Foto: Nanne Nicolai

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel