Wander en Jelle de Haan dachten dat ze dood werden geslagen

Vrouwenparochie- De organisatie van Het Súdhoekster Beachfestival heeft definitief een punt achter het festival gezet nadat twee van hen vorig weekend op Frou Rock zwaar zijn mishandeld.

De politie is naarstig op zoek naar getuigen en bezoekers die de mishandeling hebben gefilmd. Inmiddels zijn vier verdachten aangehouden.

,,Wij hebben besloten omwille van onze eigen veiligheid en die van onze bezoekers het Súdhoekster Beachfestival te beëindigen en definitief te stoppen met de organisatie,’’ zo laten de organisatoren via Facebook weten.

Tweelingbroers per ambulance naar het ziekenhuis

Aanleiding tot deze beslissing is de mishandeling vorig weekend van de tweeling Wander en Jelle de Haan uit Vrouwenparochie. Het tweetal werd door een nog onbekend aantal festivalbezoekers zwaar belaagd. Ze zijn met onder meer een gebroken neus, blauwe ogen en rug en een pijnlijke schouder per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De tweeling, betrokken bij de organisatie van het Súdhoekster Festival, heeft geen idee waarom zij het slachtoffer zijn geworden van dit geweld. Om te voorkomen dat er meer slachtoffers zullen vallen, omdat er wellicht nog een en ander ‘verrekend’ moet worden tijdens ‘hun’ festival in Bitgummole, is daar nu definitief een punt achter gezet.
 
Drie verdachten uit Vrouwenparochie, één uit Stiens

Politiewoordvoerder Anne van der Meer laat weten dat vier verdachten zijn aangehouden. Een man is nog tijdens Frou Rock aangehouden, twee zijn maandagochtend van huis gehaald en een heeft zich die dag zelf bij de politie gemeld. Het gaat om drie inwoners uit Vrouwenparochie en een uit Stiens. Ze zijn in de leeftijd van 26 tot 30 jaar.

De aanleiding is op dit moment nog onduidelijk. Daarom praat de recherche momenteel met bezoekers van de avond zelf, maar ook met mensen uit de omgeving van de verdachten om te achterhalen of zaken in het verleden meespelen bij deze zware mishandeling.

Oproep aan getuigen van de mishandeling om zich te melden

De politie vraagt dringend getuigen die zich nog niet hebben gemeld, of die beelden hebben gemaakt van het voorval, zich te melden.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel