Wethouder Jongebloed geeft startschot voor werkzaamheden aan Stationsweg

Wolvega- De Stationsweg en het stationsgebied in Wolvega worden opnieuw ingericht.

Deze week start aannemer A. Faber uit Bolsward met de aanleg van een fietspad tussen het station en de Welkoop. Wethouder Jack Jongebloed gaf vanochtend symbolisch het startschot met een graafmachine. In januari begint de herinrichting van de rijbaan.

De Stationsweg is een drukke weg. Het is een van de belangrijkste verbindingswegen in Wolvega. We maken de Stationsweg veiliger voor iedereen die er langskomt: in de auto, op de fiets en lopend.

De Stationsweg krijgt een nieuw wegdek en voor het station leggen we een plein aan met een heel nieuwe uitstraling Er komt onder andere een verbinding naar het water van de Spoorsingel. Tussen de Welkoop en het station komt een apart fietspad. Deze week start de aanleg hiervan. De weg blijft dan gewoon toegankelijk.

Vanaf januari delen van de weg afgesloten

In januari gaat men aan de slag met de Stationsweg. Delen van de weg worden dan wel tijdelijk afgesloten. Ze knippen het project op in fases, zodat er altijd een stuk van de Stationsweg toegankelijk is. Zo zorgen ze ervoor dat woningen, winkels, bedrijven en het station bereikbaar blijven.

Inloopbijeenkomst

Wilt u meedenken over de omleidingsroutes en de plannen bekijken? Kom naar de inloopbijeenkomst op dinsdag 11 december tussen 16.00 en 20.00 uur bij Brrand aan de Sleeswijklaan 1 in Wolvega.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel