Wijn & Spijs uit Heerenveen, “Beste Foodspecialist Wijn”

Tijdens het jaarlijkse Branche-Event Foodspecialiteiten van het Vakcentrum Foodspecialiteiten in Woerden, heeft Wijn & Spijs uit Heerenveen in de strijd om de titel “Beste Foodspecialist Wijn 2019” de 1e plaats behaald.

Jurybeoordeling

De jury was zeer onder de indruk van de indeling van de wijnen zoals “vol & rijp”, “krachtig & kruidig” waarvoor de ondernemers dan ook veel complimenten voor mochten ontvangen. Voorts onderscheidt deze foodspecialist in wijn zich door een uitstekend assortiment wijn wat naadloos aansluit bij de delicatessen die ook in de winkel worden verkocht.

Nationale Competities

Na een spannende voorselectie zijn op 27 februari de 11 finalisten bekend gemaakt. De finalisten per categorie zijn in maart beoordeeld door drie andere juryleden dan de voorronde (bestaande uit twee vakjuryleden en een consumentenjury). Deze juryleden hebben de winkels onafhankelijk van elkaar bezocht.

Onderscheidend ondernemen

De finalisten werden beoordeeld op hun visie op het vak en de branche, de eigen aanpak daarin, het ondernemings- en winkelmanagement, het personeelsbeleid, hygiëne en netheid en de performance van de winkel. Daarnaast beoordeelde een mystery shopper het aanbod, de winkel en de behandeling die hen als klant ten deel viel.

In de juryrapporten uiten de juryleden met name lof over het vakmanschap en de passie van de ondernemers en hun medewerkers. Volgens de jury is heel duidelijk geworden dat je een onderscheiding alleen wint als je daadwerkelijk onderscheidend onderneemt. Dat kan alleen als je tot de top van de branche behoort.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel