Winkelend publiek Sneek in de lift

Sneek- Het aantal bezoekers van het winkelend publiek in Sneek zit behoorlijk in de lift. Ondanks de landelijke trend van dalende bezoekersaantallen, is het percentage in Sneek sinds 2012 met 15% gegroeid en specifiek in de afgelopen Sneekweek is er een verhoging van het aantal bezoekers met bijna 10% ten opzichte van 2014. Deze cijfers […]

Sneek_winkelendpubliekSneek- Het aantal bezoekers van het winkelend publiek in Sneek zit behoorlijk in de lift.

Ondanks de landelijke trend van dalende bezoekersaantallen, is het percentage in Sneek sinds 2012 met 15% gegroeid en specifiek in de afgelopen Sneekweek is er een verhoging van het aantal bezoekers met bijna 10% ten opzichte van 2014. Deze cijfers laten zien dat Sneek zich na een aantal moeilijke jaren weer positief herstelt.

Volgens Rudolf Dijkstra, binnenstadsmanager, “Sneek is een positieve uitzondering ten opzichte van veel andere Nederlandse steden. Sneek laat ten opzichte van bijvoorbeeld de binnensteden van Leeuwarden en Groningen een positieve ontwikkeling zien.”

Op basis van diverse telpunten wordt duidelijk in beeld gebracht, hoe het aantal bezoekers in Sneek zich ontwikkelt. De bezoekersdrukte wordt per uur gemeten en deze cijfers geven onder meer aanleiding om te onderzoeken of andere openingstijden van de retail in Sneek een optie is. Een vrijblijvend advies zal hierover gegeven worden aan de Vereniging van Sneeker Zakenlieden. Daarnaast wordt achter de schermen hard gewerkt aan de leegstand, bereikbaarheid en vindbaarheid van het centrum van Sneek.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel