Winterspelen op Terschelling met Duntsjedel Kampioenschappen

Terschelling- 81 deelnemers, in drie verschillende categorieën stonden donderdagmiddag aan de start bij de tweede editie van het Duntsjedel Kampioenschap op Terschelling.

Met de Olympische Spelen in PyeongChang achter de rug, gingen de winterspelen verder op Terschelling. Daar werd vandaag het Open Terschellinger Duntsjedel Kampioenschap gehouden. Het is de bedoeling dat de deelnemers met een slee van de duinen glijden. In verschillende leeftijden categorieën waren prijzen te winnen. 

“Er was nog even twijfel of het evenement door zou gaan. De afgelopen nacht heeft het flink gewaaid en hierdoor was een laag zand over de sneeuw heen gekomen. Achteraf bleek er nog genoeg sneeuw te liggen en kon het evenement alsnog doorgaan. We hebben erg genoten van het enthousiasme bij de deelnemers en het publiek. Fans uit het hele land stonden de deelnemers aan te moedigen. We hebben vandaag zelfs deelnemers uit Utrecht en Amsterdam. Het zou me niks verbazen als we dit evenement over vier jaar terugzien als programma onderdeel tijdens de Olympische Spelen in het Chinese Peking”,  zegt een trotse voorzitter Erwin van der Wal van ijsclub Noordpool. 

(Foto’s: Sytse Schoustra/FrieslandActueel.nl)

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel