Wonen in de basisschool “De Westereen”

De Westereen- Begin 2017 is het mogelijk om in basisschool ‘De Westereen’ te wonen. De basisschool staat aan de Eskdoorn 1 in De Westereen. In totaal komen er 11 appartementen in de sociale huursector in de school. De provincie Fryslân stelt voor de verbouw circa € 67.500 subsidie beschikbaar. De totale kosten van het project […]

dewestereen_basisschoolDe Westereen- Begin 2017 is het mogelijk om in basisschool ‘De Westereen’ te wonen.

De basisschool staat aan de Eskdoorn 1 in De Westereen. In totaal komen er 11 appartementen in de sociale huursector in de school. De provincie Fryslân stelt voor de verbouw circa € 67.500 subsidie beschikbaar.

De totale kosten van het project liggen rond de € 986.000 voor de aankoop en verbouw. Kingma’s bouwbedrijf BV uit Buitenpost realiseert de verbouw en start met de bouw in juni 2016.

De subsidie is afkomstig uit de Herbestemmingsregeling 2e tranche, die in de periode van 15 tot en met 31 december 2015 was opengesteld. Doel van de Herbestemmingsregeling is om het proces van de herbestemming, functiewijziging en verbouwing van bestaande ruimten zonder woonfunctie te versnellen. De bestaande ruimten worden omgezet naar wooneenheden in de geliberaliseerde huur of huurprojecten voor bijzondere doelgroepen. De Herbestemmingsregeling is onderdeel van het Aanvalsplan Woningmarkt.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel