Zwaar ongeluk in Muiden: 36 gewonden

Muiden- Zaterdagmiddag is er omstreeks 13.00 uur in de buurt van Muiden een busongeluk gebeurd waarbij medewerkers van De Friese Wouden betrokken zijn geraakt. Zo’n 360 medewerkers met familieleden waren in zes bussen onderweg naar Scheveningen in verband met een uitje van de personeelsvereniging. Van de zes bussen zijn er drie bussen met inzittenden bij […]

politie124 Muiden- Zaterdagmiddag is er omstreeks 13.00 uur in de buurt van Muiden een busongeluk gebeurd waarbij medewerkers van De Friese Wouden betrokken zijn geraakt.

Zo’n 360 medewerkers met familieleden waren in zes bussen onderweg naar Scheveningen in verband met een uitje van de personeelsvereniging. Van de zes bussen zijn er drie bussen met inzittenden bij het ongeluk betrokken geraakt. Er zijn voor zover bekend vijftien gewonden, vier daarvan zijn vervoerd naar het AMC ziekenhuis in Amsterdam. Elf naar het UMCU in Utrecht. Over de aard van de verwondingen is vooralsnog niks bekend. Opvang voor overige medewerkers is geregeld. Zij zijn nu onderweg met nieuwe bussen naar een opvangplaats in Weesp waar ook slachtofferhulp aanwezig zal zijn. Zij zullen zo spoedig mogelijk terugkomen naar Friesland.

Omstreeks 16:00 uur maakte de politie bekend dat er 21 gewonden zijn gevallen. Daarvan zijn twee ernstige gewond, drie zwaar gewond en 16 lichtgewond. De gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving. Het Rode Kruis zorgt zaterdagmiddag in de kazerne van Muiden voor opvang en verzorging van de mensen die betrokken waren bij het busongeluk.
Foto’s Jan Honing en Floris Noort

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel