Zelfbouw scooter botst tegen taxi

Kollum – “De gas bleef hangen en de remmen deden het niet”, dat was de verklaring van de bijrijder van een scooter zie vrijdagmiddag betrokken was bij een aanrijding. Het ongeval vond plaats op de kruising Joh. Bogermanstraat / Eskesstraat in Kollum. De bromfietser kwam vanuit de Eskestraat en kon door technische misstanden niet remmen. […]

imageKollum – “De gas bleef hangen en de remmen deden het niet”, dat was de verklaring van de bijrijder van een scooter zie vrijdagmiddag betrokken was bij een aanrijding.

imageHet ongeval vond plaats op de kruising Joh. Bogermanstraat / Eskesstraat in Kollum. De bromfietser kwam vanuit de Eskestraat en kon door technische misstanden niet remmen. Een aanrijding met een naderende taxibus was dan ook het gevolg. De bestuurder van de scooter raakte hierbij gewond en is per ambulance overgebracht naar het MCL in Leeuwarden.

imageDe bijrijder kwam op een paar schaafwonden na, met de schrik vrij. Zowel de taxibus als de scooter raakten beschadigd. Omdat de scooter van rechts kwam had de taxi voorrang moeten verlenen. De politie heeft de scooter, een zelf gemaakte driewieler, mee genomen voor technisch onderzoek. Onderzocht wordt of de taxichauffeur schuld heeft, of dat het technisch falen van de scooter de oorzaak kan zijn.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel