Bloed, zweet en tranen bij binnenkomst Stepelfstedentocht (VIDEO)

Bolsward- De organisatie van de 32e Stepelfstedentocht kijkt terug op een geslaagde editie 2017.

We werden dit jaar verwend met een prachtige editie en heerlijke weersomstandigheden, zegt een trotse voorzitter Robert Witteveen van de Bolswarder Step Vereniging. 

In totaal vertrokken er in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 juni, met een temperatuur van 16 graden, 228 deelnemers aan de start. Peter Visser en Mario Reijne, die dit jaar voor de 30e keer meededen, gaven het startschot. De deelnemers begonnen hierna aan een tocht van ruim 230 kilometer langs de Friese elfsteden.

De groep werd onder begeleiding van volgauto’s, mede mogelijk gemaakt door Bouke Sieperda van Wensink, bij elkaar gehouden. In Herbaijum werden de deelnemers traditioneel toegezongen en met Bengaals vuurwerk ontvangen. Het leverde prachtige beelden op. In Oudemirdum, werd na een kleine pauze, een sprint ingezet. Mente de Boer kwam samen met Jan Evert Giliam uit Nijland als eerste in Bolsward aan. Mente kon het gevoel niet in woorden omschrijven. “Het is niet te geloven, dat we als eerste binnengekomen zijn”. 

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel