Deelnemers Stepelfstedentocht hebben Dokkum en Leeuwarden gepasseerd (VIDEO)

Het leek er even op dat de deelnemers van de Stepelfstedentocht een zeer ruige start van hun tocht zouden hebben. Maar de regen en harde wind van zateradag waren net op tijd voorbij, voor de start van de monstertocht.

Maarliefst 250 deelnemers stonden zaterdagavond op de Bargefenne klaar om een begin te maken aan de Stepelfstedentocht.

In Arum, Witmarsum, Harlingen en Herbaijum stonden de mensen langs de kant de mensen aan te moedigen. In het laastgenoemde dorp bij het plaatselijke cafe krijgen de steppers jaarlijks een heuse erehaag. Onder andere Weerman Piet Paulusma juichte de deelnemers toe.

Maarliefst 250 deelnemers stonden zaterdagavond op de Bargefenne klaar om een begin te maken aan de Stepelfstedentocht. In Arum, Witmarsum, Harlingen en Herbaijum stonden de mensen langs de kant de mensen aan te moedigen. In het laastgenoemde dorp bij het plaatselijke cafe krijgen de steppers jaarlijks een heuse erehaag. Onder andere Weerman Piet Paulusma juichte de deelnemers toe.

In Franeker werd in de nachtelijke uren de bestuurder van een personenauto aangehouden. Hij zat onder invloed achter het stuur en moest een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken.

De Steppers komen Dokkum binnen
Stepelfstedentocht 2019[VIDEO] De 34e editie van de Stepelfstedentocht is zaterdagavond van start gegaan. De organisatie meldde tot nu toe één uitvaller. Tag je bekende in de videoreportage!

Posted by Friesland Actueel on Sunday, 9 June 2019
Bekijk hier de videoreportage: https://www.facebook.com/watch/?v=452678688853272

Rond de klok van 06:00 uur kwamen de eerste steppers Dokkum binnen.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel