Draaiboek Fietselfstedentocht opnieuw doorgekeken na onweersbuien

Onweersbuien hebben er maandagavond voor gezorgd dat de organisatie van de Fietselfstedentocht heeft moeten besluiten om deelnemers van de weg te halen.

Tijdens een korte evaluatie dinsdagmorgen bleek echter dat er geen plan is voor een vroege onweersbui. Op het moment dat de buien maandag de provincie bereikten waren er nog maar enkele honderden fietsers onderweg. Waren de buien eerder gekomen, dan kan er al snel gesproken worden over duizenden fietsers. Een monsterklus, denkt ook Rekker: “Dan is er hopelijk de gemeenschap die helpt, bijvoorbeeld met boerderijen, dorpshuizen of gymzalen. Ik denk dat dit deel van het draaiboek nog niet 100 procent waterdicht is.”

Burgemeester Jannewietske de Vries gaf om 05:00 uur het startschot voor de 83e editie van de Fietselfstedentocht. Ook gedeputeerde Sander de Rouwe en lange afstandszwemmer Maarten van der Weijden waren bij de start aanwezig. In totaal zijn 13.576 deelnemers begonnen aan de 83ste editie in het 107-jarig bestaan van de Stichting de Friese Elfsteden Rijwieltocht.

(Foto’s: Henk Bootsma)

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel